Efter korvgrillning till lunch ute i det fantastiska vintervädret, sol och ca -6, var det dags för söndags middag. Vi fastnade för denna rätt som gick relativt snabbt att laga, ca 30 minuter.
4 kycklingfileer
salt och peppar
1 msk olja eller flytande margarin
1 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond
6 soltorkade tomater i strimlor
½ tsk torkad rosmarin
½ tsk sambal oelek
10 urkärnade svarta oliver
5 färska basilikablad
Blötlägg de soltorkade tomaterna i vatten i ca 20 minuter. Hetta upp oljan i en stekpanna med lock, krydda kycklingfileerna med salt och peppar och bryn dem fint.
Häll på vatten, grädde och kycklingfond.
Tillsätt de strimlade tomaterna, rosmarin och sambal oelek och låt puttra på svag värme under lock i ca 15 minuter.
Rör i skivade oliver och hackade basilikablad.
Servera med kokt ris eller pasta.
Jag använde strimlade soltorkade tomater i olja vilket gjorde att det samlades olja på ytan av rätten tyvärr. Såsen blir lös, vill du så red på den något för att få den tjockare.
Jag tog gröna oliver, istället för svarta, vilket funkade utmärkt!
/Jejja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar