Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


måndag 8 mars 2010

Kyckling med soltorkade tomater & svarta oliver

Efter korvgrillning till lunch ute i det fantastiska vintervädret, sol och ca -6, var det dags för söndags middag. Vi fastnade för denna rätt som gick relativt snabbt att laga, ca 30 minuter.


4 kycklingfileer

salt och peppar

1 msk olja eller flytande margarin

1 dl vatten

2 dl matlagningsgrädde

1 msk kycklingfond

6 soltorkade tomater i strimlor

½ tsk torkad rosmarin

½ tsk sambal oelek

10 urkärnade svarta oliver

5 färska basilikablad


Blötlägg de soltorkade tomaterna i vatten i ca 20 minuter. Hetta upp oljan i en stekpanna med lock, krydda kycklingfileerna med salt och peppar och bryn dem fint.

Häll på vatten, grädde och kycklingfond.

Tillsätt de strimlade tomaterna, rosmarin och sambal oelek och låt puttra på svag värme under lock i ca 15 minuter.

Rör i skivade oliver och hackade basilikablad.

Servera med kokt ris eller pasta.



Jag använde strimlade soltorkade tomater i olja vilket gjorde att det samlades olja på ytan av rätten tyvärr. Såsen blir lös, vill du så red på den något för att få den tjockare.

Jag tog gröna oliver, istället för svarta, vilket funkade utmärkt!


/Jejja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar