Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


torsdag 25 mars 2010

Mjuksega chokladbitar


Som en bonus får mina arbetskompisar även smaka på dessa Mjuksega chokladbitar. Det är ju alltid populärt med choklad i alla former =).


175 gr smör/margarin

100 gr mörk blockchoklad

2 ägg

2,5 dl socker

1 krm salt
1 dl hasselnötter/mandel

0.5 tsk vaniljsocker

1,5 dl vetemjöl

100 gr blockchoklad - att strö ovan på kakan efter gräddning


Smält smöret och chokladen på svag värme. Rör ner ägg, socker, salt och fint hackade nötter/mandel & tillsätt vaniljsocker och mjöl.

Bred ut smeten på smort bakplåtspapper i en långpanna.

Grädda 12-15 minuter i 200 grader.

Hacka blockchoklad på skärbräda - strö över på den varma kakan. Bred ut chokladen.

Skär i bitar med en gång.

Lycka till!
Jag åter kommer med vad arb.kompisarna tycker om kakorna!
/Jejja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar