Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


lördag 27 mars 2010

Klassisk tomat bruschetta


God morgon! Härligt med lördag morgon men tråkigt att det regnar.


Kakorna var uppskattade på jobbet igår, de har flera års erfarenhet av söta bakverk, så de vet vad de pratar om ;).

Fredagsmiddagen började med en Bruschetta. Vitt lantbröd rostas i het panna och sedan gnider man in vitlök på ovansidan. Tomat och rödlök hackas och läggs på brödskivan tillsammans med ruccola och chevreost smulas över. Balsamvinäger ringlas över. Ev kan lite olja ringlas över också.

Tyvärr var vi så hungriga så jag glömde av att ta någon bild. Till detta drack vi ett Amarone vin som var mycket smakrikt och gott.


/Jejja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar