Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


måndag 22 mars 2010

Filmjölkslimpa


Detta är ett gott och mättande bröd.
Saftigt, grovt och enkelt att göra.


Till en limpa behövs:

4½ dl filmjölk

1 dl mörk sirap

1 dl torkade aprikoser eller fikon

1 dl hasselnötter

1 dl russin

1 dl vetekross

1 dl rågkross

1 dl havregryn

2½ dl grovt rågmjöl

3 dl vetemjöl

1 dl krossade linfrön

1 dl solrosfrön

1½ tsk salt

1½ tsk bakpulver

1½ tsk bikarbonat

2 tsk brödkryddor

Havregryn (att strö ovanpå limpan)



* Sätt ugnen på 200 grader.

* Filmjölk och sirap blandas i en bunke.

* Hacka frukten och nötterna grovt och blanda med russinen och de övriga torra ingredienserna. Blanda sedan ner de torra ingredienserna i filmjölken/sirapen.

* Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform.

* Fyll formen med smeten och strö över lite havregryn.

* Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 45 minuter.


































/Jejja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar