Hej! Att äta & laga mat är ju nödvändigt för att leva. Jag tycker om att fota, skriva, fixa med layout, samla recept, laga mat och självklart att äta!! Jag är en riktig Gotte-gris!! Så för att göra det ännu roligare så skriver jag i denna blogg.
Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!
Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.
tisdag 7 juni 2011
Lasagne
Hej hej!!
Här kommer en favorit i repris. Blir dock inte exakt lika varje gång ;) . Lasagne kan man verkligen länga efter. Vi avnjöt den i uterummet med regnet piskande mot taket så man knappt hörde vad som sas, mysigt var det i alla fall.
8oo gr Nötfärs steks med Salt och Peppar. Tillsätt ca 6-8 bitar fryst Spenat, knappt 1 msk hackade Provencalska kryddor, knappt 1 msk hackad Persilja, Balsamvinäger, Tomatpure, Chilisås, 1 fp (500 gr) krossade Tomater, 1 fp ( 2,5 dl) Matlagningsgrädde. Krydda med Salt och Svartpeppar. Smaka av! (Tillsätt ev flytande Honung och en skvätt rött vin)
Varva såsen med Lasagne plattor i en ugnsform. Toppa med Ost.
Tillaga enl anvisning på fp. Jag tillagade denna lasagne i 40 minuter på 175 grader (ZETA Fullkorn, lasagneplattor).
Salladsdressingen: Olivolja, Vitvinsvinäger, Vatten, Salt, Svartpeppar och hackad Persilja.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar