Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


torsdag 21 april 2011

Kyckling- & ChorizoPaj

Skärtorsdag och några lediga dagar i sikte. Förhoppningsvis med lite sol och god mat!!
Denna paj är smakrik och med en massa goda ingredienser/smaker. Jag skulle nog utökat äggstanningen något nästa gång jag gör denna paj.

Paj deg:
125 gr Smör
3 dl Vetemjöl
2 msk Vatten

Fyllning:
2-3 Kycklingfileer
2-3 Chorizokorvar
Svartpeppar
1 hackad Rödlök
250 gr djupfryst Bladspenat
2 dl strimlad Purjolök
2 msk Smör
1 tsk Salt

Äggstanning:
3 Ägg
2½ dl Mjölk
1 tsk Salt
1-2 dl Fetaost
drygt 10 svarta Oliver







Sätt ugnen på 225 grader.

Rör ihop Smör och Mjöl med händerna, tillsätt vatten och knåda ihop till en deg. Tryck ut i en pajform, nagga och förgrädda på 225 grader i 10 -12 minuter.

Sänk ugnen till 175 grader.

Fräs Rödlöken lätt och fördela i pajskalet.

Dela Kyckling och Korv i små bitar och stek några minuter. Salta och peppra. Lägg ovanpårödlöken i pajskalet.

Hacka Spenaten grovt och låt den puttra tillsammans med strimlad Purjolök. Krydda med salt. Lägg sedan spenatbalndningen ovanpå kycklingen/korven.

Ägg, Mjölk och Salt vispas ihop och hälls över pajen. Lägg Fetaost i bitar och hackade svarta Oliver överst på pajen.

Grädda, i mitten av ugnen, på 175 grader 1 30-40 minuter (eller tills pajen stannat).



Nu ska jag skynda till Blåkulla ;) ....... ha det bäst!!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar