Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


lördag 16 april 2011

Rostasfile

Här hemma har det kalasats och firats födelsedagar nästan hela helgen. Vi provade att göra en Rostasfile. Efter förra helgens goda oxfile fick vi mersmak på en god kött bit. Tyvärr blev den alldeles för seg, fick tugga och tugga. Kanske körde vi den för högt upp i temperatur? Kryddningen blev i allafall jättegod och köttet gick ändå ner tillsammans med goda tillbehör.

Rostasfilen kryddades runt om med nymalen svartpeppar och flingsalt. 2 pressade vitlöksklyftor blandades med hackad persilja, gräslök samt lite timjan, oregano och dragon. Örtblandningen fördelades sedan på köttet. Rostasfilen var i ugnen på 125 grader upp till 63 grader. Kanske skulle vi tagit ut den något tidigare.



Till köttet åt vi klyftpotatis. Bakpotatis delades i klyftor, pepprades, saltades och kördes med lite olja på 200 grader drygt 30 minuter.


Bearnaisesås samt tomat och mozarella serverades till.....


..... samt en Grön-inspirerad sallad bestående av: Toscansk salladsblandning, Sparris, Purjolök, grön Paprika, Avocado och Sockerärtor toppad med några skvättar Balsamico.



Mätta blev vi!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar