Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


lördag 9 april 2011

Köttbullar med Potatis å Brysselkål

En kik ner i min matlåda........

Köttbullarna gjordes av: Nötfärs, Ägg, Gul lök, Gräslök, Salt, Peppar och Cayennepeppar.


Såsen: Potatisvatten, Matlagningsgrädde, Rött vin, Soja, Salt, Peppar, Gräslök och Fond du chef (Knorr, beef) rördes ihop i stekpannan efter stekning av köttbullarna. Såsen toppreddes oxå.


Brysselkålen läggs frysta i lite vatten. Låt koka upp och koka i 3 minuter. Häll av vattnet, häll på lite kallt vatten och låt stå i 5 minuter innan vattnet hälls av till serveringen.


Servera Köttbullar, Potatis och Brysselkål tilsammans med Lingonsylt. Visst är det gott!! =)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar