Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


torsdag 20 maj 2010

Gratäng med Kassler och Ädelost

Efter en eftermiddag ute i solen och den sköna värmen som äntligen kommit, åt vi en sen middag.
Den bestod av:


600gr Kassler
250 gr Broccoli
1 dl Creme fraiche
2½ dl Matlagningsgrädde
140 gr Gräddädel
2 msk Valnötter


Potatis eller Ris














Sätt ugnen på 225 grader.

Koka ris eller ev potatis.
Vi gjorde pressad potatis till som vi skalade, skar i mindre bitar, kokade och pressade sedan i en skål.

Dela broccolin i mindre bitar, förväll den och låt rinna av. Skiva kasslern. Lägg sedan kassler och broccoli i en form.
Blanda ihop Creme fraiche och matlagningsgrädde och smula i osten. Häll såsen över kasslern och broccolin.
Strö över grovt hackade valnötter.
Gratinera på 225 grader i 20 minuter.

Soliga hälsningar Jejja =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar