Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


tisdag 25 maj 2010

Jack Daniels Glaze

Vi grillade med grannarna häromdagen, mycket trevligt!
Har ni ätit på TGI friday någon gång? När jag är där väljer jag alltid Jack Daniels glaserad kyckling. Och nu har jag fått receptet på Jack Daniels Glaze, av en vän, och var tvungen att prova.

Till ca 2,5 dl

1 hel vitlök
1 msk olivolja
1,6 dl vatten
2,35 dl ananasjuice
0,6 dl teriyakisås
1 msk soja
3,15 dl farinsocker
3 msk citronjuice
3 msk finhackad silverlök
1 msk Jack Daniels Whiskey
1 msk krossad ananas
1/4 tsk cayennepeppar

Skär av drygt 1 cm av vitlökstoppen. Skär av roten så att vitlöken står stadigt. Skala den men lämna så pass mycket så att löken håller ihop. Ställ den i en iten ugnssäker form och häll på olivolja. Baka i 1 timme i 160 grader och låt sedan svalna.

Koka upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker på medelstark värme. Sänk sedan värmen och låt det sjuda. Kläm ut den rostade vitlöken och vispa ner 2 msk av vitlöksmassan samt resten av ingredienserna i kastrullen.
Låt glazen sjuda i 40-50 minuter eller tills den reducerats till hälften och är som sirap i konsistensen.

Hälften använde vi som glaze vid grillningen och resten hällde vi i en liten skål och hade som extra sås vid serveringen.
Den smakade underbart!! & kycklingen blev perfekt. Den blir nog standard vid grillning i sommar!!





Till Kycklingen serverade vi årets första Färsk Potatis. Gott!













/Jejja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar