Har ni ätit på TGI friday någon gång? När jag är där väljer jag alltid Jack Daniels glaserad kyckling. Och nu har jag fått receptet på Jack Daniels Glaze, av en vän, och var tvungen att prova.
Till ca 2,5 dl
1 hel vitlök
1 msk olivolja
1,6 dl vatten
2,35 dl ananasjuice
0,6 dl teriyakisås
1 msk soja
3,15 dl farinsocker
3 msk citronjuice
3 msk finhackad silverlök
1 msk Jack Daniels Whiskey
1 msk krossad ananas
1/4 tsk cayennepeppar
Skär av drygt 1 cm av vitlökstoppen. Skär av roten så att vitlöken står stadigt. Skala den men lämna så pass mycket så att löken håller ihop. Ställ den i en iten ugnssäker form och häll på olivolja. Baka i 1 timme i 160 grader och låt sedan svalna.
Koka upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker på medelstark värme. Sänk sedan värmen och låt det sjuda. Kläm ut den rostade vitlöken och vispa ner 2 msk av vitlöksmassan samt resten av ingredienserna i kastrullen.
Låt glazen sjuda i 40-50 minuter eller tills den reducerats till hälften och är som sirap i konsistensen.
Hälften använde vi som glaze vid grillningen och resten hällde vi i en liten skål och hade som extra sås vid serveringen.
Den smakade underbart!! & kycklingen blev perfekt. Den blir nog standard vid grillning i sommar!!
Till Kycklingen serverade vi årets första Färsk Potatis. Gott!
/Jejja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar