Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


torsdag 13 maj 2010

Skink- & Broccoli-Paj

Jag gjorde en paj av det som fanns i skåpen hemma. Det här är resultatet!

Pajbotten:
1oo gr Smör
2,5 dl Grahamsmjöl
2 tsk Vatten
(Ev kan man ta i en nypa salt i också.)

Rör ihop ingredienserna till degen, tryck ut den i en form, nagga och förgrädda den i 15 minuter på 200 grader.

Fyllning:
drygt ½ Purjolök
Broccoli
180 gr rökt strimlad Skinka



Fyll sedan pajskalet med purjolök, broccoli och rökt, strimlad skinka.

Äggstanning:
3 Ägg
2 dl Grädde
1,5 dl Mjölk
Salt
Peppar
1,5 dl riven Västerbottenost

Rör ihop äggstanningen och häll i pajskalet.

Grädda på 200 grader i ca 30 minuter.





Paj-tajm!!

/Jejja



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar