Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


torsdag 17 juni 2010

Rabarber- & JordgubbsPaj

Vi fikade med några vänner. Jag hade infrysta jordgubbar kvar och provade att blanda rabarber och jordgubbar till en paj.



Jag använde ca 7-8 rabarber stjälkar i olika storlek och 1 påse jordgubbar (se fotot nedan).






Jag tog bort yttersta lagret på rabarber stjälkarna, hackade dem och la i en ugnsform. Strödde över Potatismjöl drygt 2 msk och
Socker drygt ½ dl.

...& strödde ut jordgubbarna över.



Smuldegen bestod av:
3 dl Vetemjöl
3 dl Havregryn
1,25 dl Socker
150 gr Smör (alt. 1,5 dl flytande margarin)
Ingredienserna kramades ihop och fördelades över.




Pajen gräddades på 225 grader i ca 25-30 minuter i mitten av ugnen.
Lägg dock över folie de sista 10 minutrarna så den inte bränns!








Vi avnjöt pajen med Vaniljvisp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar