Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


onsdag 30 juni 2010

FetaostMuffins

Jag fick "Min stora feta grekiska kokbok" av några vänner. Provade nu att göra ett recept ur denna bok. Resultatet blev Fetaostmuffins med soltorkade tomater! Du kan oxå säga att det liknar en ljus brödbulle med fyllning.

De passar perfekt till soppa eller kanske som en del i en buffe.





Till 8 stora Muffins behövs:

5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
2 tsk Salt
3 Ägg
½ dl Olivolja
3 dl fet, fast Yoghurt


Fyllningen består av:

100 gr Soltorkade tomater
150 gr Fetaost
1 msk Bladpersilja
eller färsk Basilika




Ugnen sätts på 200 grader.

Börja sedan med fyllningen. Hacka de Soltorkade tomaterna och Persiljan/alt. Basilika (vilket jag använde) och smula ner Fetaosten.

Blanda Mjöl, Bakpulver och Salt för sig.

Vispa ihop Ägg, Olja och Yoghurt och rör sedan ned det i mjölblandningen.

Lägg lite av smeten i formarna, lägg i fyllningen och fortsätt sedan att klicka ut resten av smeten ovanpå.

Gräddas sedan i ugnen i ca 20 minuter. (Fyllningen kan även blandas direkt ned i smeten!)
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar