Kräftans söndagspasta är en mycket god rätt & passar perfekt vilken dag som helst! Med lite extra kajennpeppar kan det bli riktigt sting i denna rätt.
280 gr fetticine eller tagliatelle
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 paprikor, gärna olika färger
1 squash, ca 250 gr
1 msk olja
1 burk ( ca350 gr) kräftstjärtar i lag - lagen ska oxå användas!!
2 msk tomatpure
1 dl creme fraiche
1 krm kajennpeppar
½ knippa bladpersilja
Koka pasta i rikligt vatten enl. anvisning.
Skala och skiva/hacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och tärna ur squashen.
Fräs grönsaker och lök i olja i stekpannan.
Häll över lagen från kräftstjärtarna och tillsätt tomatpure och creme fraiche.
Låt puttra några minuter.
Smaka av med kajennpeppar.
Strimla bladpersiljan.
Vänd ner persiljan och kräftstjärtarna i pannan.
Servera tillsammans med Pastan!!
För allergiker: Uteslut creme fraiche om du inte tål mjölkprodukter. Späd istället med 1 dl Solhavre och red ev såsen med 1 msk vetemjöl utrört i lite vatten om såsen blir för tunn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar