Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


fredag 4 juni 2010

Kräftans söndagspasta

Kräftans söndagspasta är en mycket god rätt & passar perfekt vilken dag som helst! Med lite extra kajennpeppar kan det bli riktigt sting i denna rätt.


280 gr fetticine eller tagliatelle

1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor

2 paprikor, gärna olika färger

1 squash, ca 250 gr

1 msk olja

1 burk ( ca350 gr) kräftstjärtar i lag - lagen ska oxå användas!!

2 msk tomatpure

1 dl creme fraiche

1 krm kajennpeppar

½ knippa bladpersilja












Koka pasta i rikligt vatten enl. anvisning.

Skala och skiva/hacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och tärna ur squashen.

Fräs grönsaker och lök i olja i stekpannan.

Häll över lagen från kräftstjärtarna och tillsätt tomatpure och creme fraiche.

Låt puttra några minuter.

Smaka av med kajennpeppar.

Strimla bladpersiljan.

Vänd ner persiljan och kräftstjärtarna i pannan.

Servera tillsammans med Pastan!!















För allergiker: Uteslut creme fraiche om du inte tål mjölkprodukter. Späd istället med 1 dl Solhavre och red ev såsen med 1 msk vetemjöl utrört i lite vatten om såsen blir för tunn.








Har man tur blir det lite över till lunchlådan dagen efter ;) !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar