Äpplesäsongen är här och så även Äpplepajen. Sommarens första för min del. Alltid så gott och uppskattat, eller hur!!
Gräsmattan är helt fylld av fallfrukt, som bara väntar på att plockas upp!!
Till pajen använde jag:
15-17 små Äpple
1/4 dl Socker
2 msk Potatismjöl
Kanel
Skala och kärna ur äpplen. Skiva dem och lägg i en form. Strö över Socker, Potatismjöl samt Kanel.
Smuldeg:
150 gr Smör
1½ dl Socker
2 dl Havregryn
3 dl Vetemjöl
1½ dl Solrosfrö
1 krm Salt
Kläm ihop ingredienserna med dina händer till en smuldeg. Fördela degen över frukten.
Grädda på 200 grader i 40 minuter i mitten av ugnen.
Servera med glass eller vaniljsås/visp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar