Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


tisdag 30 augusti 2011

ÄpplePaj







Äpplesäsongen är här och så även Äpplepajen. Sommarens första för min del. Alltid så gott och uppskattat, eller hur!!


Gräsmattan är helt fylld av fallfrukt, som bara väntar på att plockas upp!!




Till pajen använde jag:

15-17 små Äpple

1/4 dl Socker

2 msk Potatismjöl

Kanel


Skala och kärna ur äpplen. Skiva dem och lägg i en form. Strö över Socker, Potatismjöl samt Kanel.




Smuldeg:

150 gr Smör

1½ dl Socker

2 dl Havregryn

3 dl Vetemjöl

1½ dl Solrosfrö

1 krm Salt


Kläm ihop ingredienserna med dina händer till en smuldeg. Fördela degen över frukten.


Grädda på 200 grader i 40 minuter i mitten av ugnen.


Servera med glass eller vaniljsås/visp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar