1 hel vitlök
1 msk olivolja
1,6 dl vatten
2,35 dl ananasjuice
0,6 dl teriyakisås
1 msk soja
3,15 dl farinsocker
3 msk citronjuice
3 msk finhackad silverlök
1 msk Jack Daniels Whiskey
1 msk krossad ananas
1/4 tsk cayennepeppar
Skär av drygt 1 cm av vitlökstoppen. Skär av roten så att vitlöken står stadigt. Skala den men lämna så pass mycket så att löken håller ihop. Ställ den i en liten ugnssäker form och häll på olivolja. Baka i 1 timme i 160 grader och låt sedan svalna. Koka upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker på medelstark värme. Sänk sedan värmen och låt det sjuda (småputtra). Kläm ut den rostade vitlöken och vispa ner 2 msk av vitlöksmassan samt resten av ingredienserna i kastrullen. Låt glazen sjuda i 40-50 minuter eller tills den reducerats till hälften och är som sirap i konsistensen.
Lika bra att göra dubbelsats direkt. Blir det över så spar i kylskåpet till dagen efter. Använd en del vid grillningen och värm resten och servera bredvid som en extra sås.
Till kycklingen åt vi färskpotatis, majskolv, sallad och en kall sås. !!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar