Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


måndag 7 mars 2011

TomatSås


....med oregano till Pasta, gav en italiensk känsla!!






Hacka gul lök och vitlöksklyftor och fräs lätt. Tillsätt hackade tomater samt Balsamvinäger, honung, salt, svartpeppar och hackad, färsk oregano. Låt puttra under lock i 30 minuter.

Skär Kyckling i mindre bitar och krydda det med salt, peppar, oregano, lite honung & en skvätt rött vin. Låt dra en stund. Stek sedan i panna.

I den nykokta Tomatsåsen tillsatte jag resterna av tomatsåsen från pizzan ( se tidigare inlägg 110305). De stekta kycklingbitarna samt några KalamataOliver fick också åka ner i panna.
Serverade Tomatsåsen tillsammans med Pasta. Smakade bra att riva över lite Parmesanost!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar