Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


torsdag 10 mars 2011

Kyckling- & SkinkSås

till Pasta.
Det blir en hel del pasta-ätande i perioder. Men det är ju så gott och går snabbt att laga till. Det här vad var kylskåpet hade att erbjuda denna gång.



Jag använde mig av följande:
Kyckling
Rökt Skinka
Gul lök
Hari con vertes
Broccoli
Creme fraiche
Färsk Timjan
Fryst Basilika
Salt
Svartpeppar

Fräs kyckling, i små bitar, i panna. Salta och peppra. Tillsätt skinka och finhackad lök och låt fräsa med. Tillsätt Hari con verte och broccoli. Rör ner Creme fraiche och låt puttra några minuter. Krydda med finhackad Timjan och Basilika samt Salt och Svartpeppar.


Avocado åt vi till!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar