Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


fredag 4 mars 2011

NachosGratäng

Hej & God Fredagmorgon! Här kommer ett litet Tips inför helgen!!

Satt och kikade i min gamla receptpärm. Hittade receptet på denna rätt. Första gången jag gjorde denna var för typ 10 år sedan. Jag och en kompis ordnade en avskedsfest till en vän som skulle utomlands några månader. Ja, det var ett tag sedan. Men NachosGratängen smakade i alla fall lika bra nu som då ;)



Lägg ut NachosChips i en ugnsform, ganska tjockt lager. Stek Köttfärs med Taco-kryddor och pressad Vitlök och fördela sedan över chipsen. Sprid ut hackad Purjolök och skivade gröna Oliver ovanpå.
Blanda krossad Tomat (häll av spadet) med picante SalsaSås och Creme fraiche och bred ut det överst.
Toppa med riven Ost.

In i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.


Jag använde finhackad tomat istället för krossad tomat, funkade perfekt. Jag tog öven i några drag med svartpeppar i tomat/creme fraiche röran.
Vill du ha fler smaker i, tillsätt tex paprika, majs eller ananas.





Åt köpt Guacamole med Tomat- & Chilismak till. Den var lite för stark i min smak så jag föredrar den vanliga.

Njut av att det är fredag & ha en riktigt bra helg!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar