Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


måndag 8 november 2010

Lasagne

med Lax & Spenat.

Lyxigt god och riktigt krämig blev denna lasagne från alltommat.se

Jag använde färdig mild ostsås från Kelda men vill du så gör din egen istället. Jag hade inga fänkålsfrö hemma men det smakade bra utan oxå!

Till lasagnen behövs:
400 gr färsk laxfile
200 gr kallrökt lax, i skivor
200 gr babyspenat, färsk
1 st purjolök
olivolja
1 sats tomatsås
2 pkt vit sås (tex Keldas ostsås)
Lasagneplattor
ca 2 dl riven ost

Tomatsås:
1 gul lök
olivolja
400 gr krossade tomater på burk ( jag tog 500 gr)
3 msk tomatpure
2 msk kycklingfond
1 tsk fänkålsfrö
1 krm kajennpeppar
flingsalt







































Sätt ugnen på 200 grader.

Tomatsåsen: Hacka lök och fräs lätt i olja, utan att den tar färg. Tillsätt krossade tomater, tomatpure, kycklingfond, fänkålsfrö och kajennpeppar. Låt såsen koka utan lock i ca 20 minuter.

Skär den färska laxen i små bitar, ca 2 x 2 cm.

Skölj spenaten. Skölj och strimla purjolöken. Fräs spenat och purjolök i olja och vänd sedan ned det i tomatsåsen.

Varva ostsås, lasagneplattor, färsk och rökt lax samt tomatsås. Börja och sluta med ett lager ostsås. Strö ö ver riven ost.

Gratinera i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Lasagnen smakade lika bra att ta med i matlådan och värma dagen efter!!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar