Lyxigt god och riktigt krämig blev denna lasagne från alltommat.se
Jag använde färdig mild ostsås från Kelda men vill du så gör din egen istället. Jag hade inga fänkålsfrö hemma men det smakade bra utan oxå!
Till lasagnen behövs:
400 gr färsk laxfile
200 gr kallrökt lax, i skivor
200 gr babyspenat, färsk
1 st purjolök
olivolja
1 sats tomatsås
2 pkt vit sås (tex Keldas ostsås)
Lasagneplattor
ca 2 dl riven ost
Tomatsås:
1 gul lök
olivolja
400 gr krossade tomater på burk ( jag tog 500 gr)
3 msk tomatpure
2 msk kycklingfond
1 tsk fänkålsfrö
1 krm kajennpeppar
flingsalt
Sätt ugnen på 200 grader.
Tomatsåsen: Hacka lök och fräs lätt i olja, utan att den tar färg. Tillsätt krossade tomater, tomatpure, kycklingfond, fänkålsfrö och kajennpeppar. Låt såsen koka utan lock i ca 20 minuter.
Skär den färska laxen i små bitar, ca 2 x 2 cm.
Skölj spenaten. Skölj och strimla purjolöken. Fräs spenat och purjolök i olja och vänd sedan ned det i tomatsåsen.
Varva ostsås, lasagneplattor, färsk och rökt lax samt tomatsås. Börja och sluta med ett lager ostsås. Strö ö ver riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar