Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


lördag 17 april 2010

Pasta med Biff & Valnötter

Som lördags-lunch gjorde jag Pasta Penne med strimlad Biff & Valnötter.


Börja med att göra en Sallad tex på:

Bladsallad

Rädisalfa

Avocado

Persilja

















Till ca 4 portioner behövs:

400 gr Pasta Penne

400 strimlad biff (för festligare tillfälle oxfilé)

25 gr smör

2 krm salt

Svart peppar

1 st zucchini

100 gr valnötter

3 dl grädde

2 st tomater, delade i ca 2-3 cm stora bitar


För ev garnityr:

Valnötter

Parmesan, riven








Gör så här:

*Koka pastan enl anvisning.

*Dela zucchinin i 4 delar på längden och skät sedan i ½ cm tjocka bitar.

*Stek den strimlade biffen, i smör, på hög värme tills den fått en fin yta, ca 2 minuter.

*Salta & sänk värmen.

*Blanda i zucchini och lätt hackade valnötter med köttet i pannan. Stek till zucchini fått färg.

*Häll på grädde och sjud i i ca 5 minuter.

*Lägg i de delade tomatbitarna och rör ihop.

*Smaka av med salt & peppar.

*Lägg i den färdigkokta pastan i såsen.

*Garnera ev med valnötter och riven parmesan.



Servera tillsammans med salladen!


Ha en fortsatt trevlig lördag!

/Jejja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar