Till ca 4 pers:
1 msk olivolja
6 stora potatisar
10 schalottenlökar
6 vitlöksklyftor
4 kycklingfiléer
Salt
Svartpeppar
3 msk olivolja
1 msk smör
olja + 2 torkade piripiri ( vi brukar använda Chili&Vitlöksolja istället)
ca 200 gr chorizo eller annan kryddstark korv
5 timjankvistar
1 liten rosamarinkvist
2 dl torrt vitt vin eller buljong
Gör så här:
*Smörj formen med olivolja.
*Skala & skär potatisen i stora klyftor. Koka upp vatten med salt och lägg ner potatisen. Låt den koka 3 minuter, låt rinna av väl och lägg sedan ut potatisen i botten av formen.
*Skala och skär schalottenlökarna i halvor och lägg dem i formen.
*Skala vitlöksklyftorna, "banka" dem lätt och lägg dem också i formen.
*Salta & Peppra
Hit kan man förbereda!
*Ugnen sätts på 225 grader.
*Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar & bryn dem i smör + lite olja i stekpanna. Placera dem sedan överst i formen.
*Ringla över Chili&Vitlöks oljan. (alt olja blandad med piripiri)
*Sätt in i ugnen i 15 minuter.
*Tag ut formen. Lägg på Chorizo, Timjan och Rosmarin.
*Slå varsamt i vin alt buljong.
*Ställ in formen i ugnen igen och låt stå ca 15-20 minuter till (eller till kycklingen är helt genomstekt).
Gott är att servera matyoghurt, cremefraiche eller liknande till.
Vi brukar även ha morötter i vilket ses på bilden!
/Jejja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar