Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


torsdag 31 mars 2011

Lax å Linser

Igår hamnade jag och en kompis i affärerna och självklart blev det en fika oxå, smörgås med brie ost / salami och en smarriga morotskaka efteråt. Det var ett tjockt lager med god kräm ovanpå kakan, var till och med tvungen att lägga lite av krämen åt sidan. Allt jag äter är dock inte onyttigt, som tur är ;) Lagade sedan denna nyttiga rätt. Jag brukar inte använda mig av linser men jag tyckte om det så det var inte sista gången :)


ca 600 gr Laxfile

ca 2 dl Linser

Soja

Olivolja

Balsamvinäger

2 msk Pesto

1 dl Olivolja

100 gr Ruccola

1 granatäpple

Citronpeppar/Cajunpeppar

Sparris

Salt

Peppar

Flingsalt & Svartpeppar till servering























































Starta med att koka Linserna i 20 minuter smaksatta med Soja. Låt dem stå kvar i vattnet då de svalnar, häll sedan av vattnet. Rör ihop och smaksätt linserna med Olivolja, Balsamvinäger, Salt & Peppar.


Pestosky: Mixa 2 msk Pesto med 1 dl Olivolja och 1 näve Ruccola. Smaka av med salt och peppar.


Stek Sparrisen så den blir ät-mjuk.


Rensa laxen och krydda den med Citronpeppar eller Cajunkrydda och stek i panna. Torrstek eller med en klick smör/olja.


Dela ett granatäpple och tag ut kärnorna.

Servera en hög med Linser, en näve Ruccola och Sparris på en tallrik. Lägg på laxen samt fördela Pestosky och Granatäpple runt om. Strö lite Flingsalt och nymalen Svartpeppar på!






Ät gott & Må bra!! =)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar