Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


tisdag 15 mars 2011

Falukorvs Tournedous

Det här var vad vi hittade på med falukorven.


Istället för vanlig ugnsbakad falukorv så gjorde vi Falukorvs Tournedous.

Skär falukorven i lagom stora bitar, ställ på högkant och gröp ur dem i mitten.
Hacka gul Lök, Tomat, SmörgåsGurka och Äpple i små bitar och rör ihop. Fyll falukorven med röran, ringla över söt/stark Senap (Johnnys) och toppa med Ost.
Ställ dem i ugnsform och grädda i ugnen på 225 grader tills de fått fin färg.

Jag tycker det smakade riktigt gott med all röran i mitten!




Serverade dem tillsammans med hemmagjort potatismos!
Hade tyvärr inga Gröna ärtor hemma men som annars passar perfekt till!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar