Till söndagsmiddag åt vi Lasagne med en Sallad.
Började med att fräsa Nötfärs (ca 1 kg) med Salt & Peppar. I med Tomatpure, Chilisås, Spenat (frysta bitar), lite rött Vin, en dutt Soja, lite flytande Honung. Kryddade med Timjan, Basilika, Gräslök och Persilja. Saltade & Pepprade. Hällde i krossad Tomat (500 gr) och Matlagningsgrädde (2,5 dl). Lät puttra ett par minuter. Smakade av och tillsatte något mer av bla kryddor/örter.
Varvade såsen med lasagneplattor i en ugnsform och ställde i ugnen på 175 grader i 40 minuter (eller enl anvisning på lasagneplattsfp). Jag lade en folie över de sista minutrarna så att den inte skulle brännas.
Under tiden lasagnen stod i ugnen, förberedde jag en sallad.
Har aldrig tidigare gjort lasagne så härom kvällen blev det premiär. Blev riktigt god så den kommer jag göra fler gånger.
SvaraRadera