Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


måndag 21 februari 2011

Marängswiss & 1-Årsdag !!!

Igår var det 1 år sedan jag gjorde första inlägget här på sidan. Trodde nog inte då att jag skulle hålla på i ett år!!! men här är jag fortfarande!
Det blev ingen tårta till 1-årsdagen men närapå...
I helgen har vi smaskat på Marängswiss. Det är ju bara så gott, eller hur!?!


Spröda Maränger:
3 Äggvitor
1½ dl Socker
5 droppar Citron

Vispa 3 Äggvitor med ½ dl Socker samt 5 droppar citron tills det går att vända bunken utan att det rinner ut. Rör försiktigt i ytterligare 1 dl Socker.

Klicka ut smeten på en bakplåtsklädd plåt. Grädda på 100-125 grader i 45-60 minuter

Jag fick ut ca 20 st Maränger av smeten, men jag gjorde dem ganska stora :)



Servera Marängerna varvat med Banan, Vaniljglass, Grädde & Chokladsås på en tallrik.



MMMUUUUMMSSS!!


2 kommentarer:

  1. GRATTIS till 1 år med din blogg! Kul att du fortsätter. Jag har fått många bra tips och ser fram emot fler läckerheter.

    SvaraRadera
  2. Tack! Kul att du läser det jag lägger in ;) & tycker om det!! Kram Jejja

    SvaraRadera