Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


tisdag 15 februari 2011

Flygande Jakob

.... med Kärlek!

Vi firade Alla-Hjärtans-Dag i all enkelhet hemma med en middag. Gott och mysigt! Precis som Kärt barn har många namN har Kär maträtt många variationeR, eller?? Flygande Jakob är väl en sådan rätt och finns nog i väldigt många varianter. Det finns ju inget som är rätt eller fel, bara att ta i de ingredienser man tycker om!
Så här blev min!


Sätt ugnen på 225 grader.

Koka upp vatten och koka riset.





Rensa 1 grillad Kyckling, skär i små bitar och lägg i en ugnsform. Skär ½ Zucchini i små bitar, stek lätt i panna med smör och fördela över kyklingen. Klipp ner 1 fp (140 gr) Bacon i stekpannan och fräs dem lagom knapriga. Lägg sedan ut bacon på papper för att få bort överflödigt fett och fördela sedan över zucchinin.











Blanda ihop 3 dl Vispgrädde med 1 dl ChiliSås samt nymalen svartpeppar och lite salt. Häll såsen över kyckling, bacon och zucchini.





Grädda ca 15-20 minuter på 225 grader. Tag ut maten efter 10 minuter och fördela 1 dl Salta Jordnötter över. Ställ in i ugnen igen och grädda ytterligare 5-10 minuter.





















Istället för att ha bananen i rätten serverades den färsk, i skivor bredvid tillsammans med sallad. Vissa maträtter glömmer man av i perioder. Det var väldigt länge sedan jag åt Flygande Jakob, men det är så himla gott!!!! & rekommenderas starkt!


Kram!!













1 kommentar:

  1. Det ser fantastiskt gott ut, Jessica!
    Jag älskar att kolla in din blogg för att se alla dina vackra bilder på den goda maten.
    Hälsn, Annika

    SvaraRadera