Fick en ide att blanda i grön/blåmögelost i rotsaksgratängen. Kanske blev något för många smaker i men den smakade helt ok. Den blev tyvärr lite lös då jag bara hade matlagningsgrädde och mjölk hemma, hade föredragit att ha haft i vispgrädde istället. Men det fick duga!
drygt 500 gr Nötfärs
15 potatisar
2 morötter
2 Palsternackor
½ gul lök
1 bukett Broccoli
150 gr Saint Agur (grön/blåmögelost)
2½ dl Matlagningsgrädde
2 dl Mjölk
2 dl Riven ost
Salt
Svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva Potatis, Morötter och Palsternacka. Finhacka Löken. Dela Broccolin i mindre delar.
Fräs Nötfärsen med Salt och Svartpeppar i stekpanna.
Smörj en ugnsform med smör. Varva Potatis, Morot, Palsternacka, Broccoli, Lök, Mögelost och Nötfärs i formen. Salta och Peppra mellan lagren.
Häll Matlagningsgrädde och Mjölk över ( alt. vispgrädde).
Toppa med riven Ost.
Grädda i 45-60 minuter på 200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar