Jag tycker det är gott med en dessert efter maten. Parfait går ju att smaksätta på många sätt. Härom dagen testade jag att göra Hjortronparfait som smakade mycket gott.
2 dl Hjortronsylt
4 st Äggulor
½ dl Socker
½ dl Vatten
4 dl Vispgrädde
4 st Äggulor
½ dl Socker
½ dl Vatten
4 dl Vispgrädde
Till servering:
Havreflarn
Blanda Äggulorna, Socker och Vatten i en skål. Ställ skålen i ett vattenbad över en kastrull och vispa tills krämen tjocknar. Låt den kallna. Vispa Grädden fast men inte för hård. Rör ned grädden i äggkrämen och tillsätt Hjortronsylten. Täck en form med löstagbar kant med plastfolie/bakplåtspapper. Fyll formen med krämen och ställ i frysen i minst 4 timmar.
Skär en bit ur parfaiten och lägg på fat eller använd en glasskopa och lägg några kulor i en skål. Garnera med en klick grädde, hjorton/hjortronsylt och ett havreflarn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar