Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


torsdag 5 augusti 2010

Hjortronparfait


Jag tycker det är gott med en dessert efter maten. Parfait går ju att smaksätta på många sätt. Härom dagen testade jag att göra Hjortronparfait som smakade mycket gott.


2 dl Hjortronsylt
4 st Äggulor
½ dl Socker
½ dl Vatten
4 dl Vispgrädde
Till servering:
Hjortron eller Hjortronsylt
Grädde
Havreflarn
Blanda Äggulorna, Socker och Vatten i en skål. Ställ skålen i ett vattenbad över en kastrull och vispa tills krämen tjocknar. Låt den kallna. Vispa Grädden fast men inte för hård. Rör ned grädden i äggkrämen och tillsätt Hjortronsylten. Täck en form med löstagbar kant med plastfolie/bakplåtspapper. Fyll formen med krämen och ställ i frysen i minst 4 timmar.
Skär en bit ur parfaiten och lägg på fat eller använd en glasskopa och lägg några kulor i en skål. Garnera med en klick grädde, hjorton/hjortronsylt och ett havreflarn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar