Provade ytterligare ett recept ur tidningen "Hembakat", Grahams-tekakor. De blev supergoda!
Fluffiga och med en god smak.1 sats räcker till ca 9 tekakor:
50 gr Smör eller margarin
3 dl Mjölk
50 gr Jäst
½ dl Sirap
½ tsk Salt
ev ½ tsk mald Pomerans
5 dl Grahamsmjöl
3½ dl Vetemjöl
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
Smula ned jästen i bunke. Tillsätt vätskan, lite i taget, så att jästen löses upp.
Tillsätt sedan Sirap, Salt, ev Pomerans, Grahamsmjöl och 2½ dl av Vetemjölet.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Tillsätt ev mer mjöl.
Låt degen jäsa i ca 40 minuter under bakduk.
Knåda degen smidig och dela i 9 delar.
Platta ut varje del till en rund kaka, ca 12 cm i diameter.Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, nagga dem med en gaffel och låt jäsa ytterligare 30-40 minuter.
Grädda dem i 8-10 minuter, mitt i ugnen.
Pensla de nygräddade tekakorna med varmt vatten.
Låt dem kallna.
Skulle rekommendera att göra mer än en sats av tekakorna direkt, för de går åt med fart ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar