God och mättande!!
Passade bra med ägg och räkor till.
Till 2 portioner av soppan:
15 cm purjolök
ca 150 gr fryst bladspenat
1 grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta
2,5 - 3 dl vatten
1 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
smör
ev räkor att toppa med
ev ägg att toppa med
Strimla purjolöken och hacka spenaten något. Fräs purjolöken i smör, utan att den tar färg, och tillsätt spenaten och pressad vitlök. Fräs på låg värme i ca 5 minuter.
Smula i buljongtärning, tillsätt vattnet och låt koka ett par minuter.
Tillsätt grädde och creme fraiche och ev räkspad (från frysta räkor). Låt koka ca 10-15 minuter.
Tag av från plattan och kör ev med en stavmixer för att få en slätare soppa.
Koka ägg och skala ev räkor till serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar