Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


fredag 13 augusti 2010

Spenatsoppa

Hittade ett recept på Spenatsoppa på lchfrecept.com, källa: Mia-majsan.
God och mättande!!
Passade bra med ägg och räkor till.

Till 2 portioner av soppan:
15 cm purjolök
ca 150 gr fryst bladspenat
1 grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta
2,5 - 3 dl vatten
1 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
smör
ev räkor att toppa med
ev ägg att toppa med

Strimla purjolöken och hacka spenaten något. Fräs purjolöken i smör, utan att den tar färg, och tillsätt spenaten och pressad vitlök. Fräs på låg värme i ca 5 minuter.

Smula i buljongtärning, tillsätt vattnet och låt koka ett par minuter.

Tillsätt grädde och creme fraiche och ev räkspad (från frysta räkor). Låt koka ca 10-15 minuter.

Tag av från plattan och kör ev med en stavmixer för att få en slätare soppa.

Koka ägg och skala ev räkor till serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar