Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


torsdag 12 augusti 2010

Kladdkaka

Från denna tidning har jag fått inspiration till ett grundrecept av Kladdkaka. Den blev riktigt kletig och kladdig, nästan som att äta smeten ;) Den var enkel och gick snabbt att göra och skulle inte vara många minuter i ugnen.
Det finns massa andra recept i denna som jag kommer prova framöver. Imorgon ska jag nog prova en kaka med svarta vinbär på tror jag :).

Till Kladdkakan behövs:
150 gr Smör
3 Ägg
3 dl Socker
3½ dl Vetemjöl (210 gr)
1 dl Kakao
1 msk Vaniljsocker
1 krm Salt


Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form (22cm i diameter) med bakplåtspapper.
Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret i.
Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör sedan ned det i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter.

Servera den nygräddad och varm, rumstemperead eller kylskåpskall. Gärna med en klick grädde och kanske lite bär till.




1 kommentar:

  1. hmmmm... min kommentar makrillen hamnade visst hos herr gös... och nu när jag ska skriva på makrill står det etikett sött och gott.... jag har nog en del kvar att lära... :)

    SvaraRadera