Det finns massa andra recept i denna som jag kommer prova framöver. Imorgon ska jag nog prova en kaka med svarta vinbär på tror jag :).
Till Kladdkakan behövs:
150 gr Smör
3 Ägg
3 dl Socker
3½ dl Vetemjöl (210 gr)
1 dl Kakao
1 msk Vaniljsocker
1 krm Salt
Sätt ugnen på 200 grader. Klä en form (22cm i diameter) med bakplåtspapper.
Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret i.
Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör sedan ned det i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter.
Servera den nygräddad och varm, rumstemperead eller kylskåpskall. Gärna med en klick grädde och kanske lite bär till.
Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret i.
Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör sedan ned det i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter.
Servera den nygräddad och varm, rumstemperead eller kylskåpskall. Gärna med en klick grädde och kanske lite bär till.
hmmmm... min kommentar makrillen hamnade visst hos herr gös... och nu när jag ska skriva på makrill står det etikett sött och gott.... jag har nog en del kvar att lära... :)
SvaraRadera