Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


fredag 6 augusti 2010

Bär

Jag köpte en förpackning innehållande frysta bär: Gojibär, Havtorn, Blåbär, Björnbär, Tranbär och Röda Vinbär. Lät riktigt gott så jag var tvungen att prova!!



De smakade bra att ha i Yoghurten med flingor till. Havtornen var något sura och Gojibären aningen beska men tillsammans smakade bären gott.






Jag läste i en artikel att Gojibären har en extremt hög antioxidantkoncentration, betakaroten halten är högre än i morötter och C-vitaminhalten högre än i apelsiner. Det stod även att de används flitigt i kinesisk folkmedicin.

Om Tranbären stod att läsa att de innehåller reservatrol som är ett av de nyttiga ämnena i rödvin. Djur som fick detta ämnen levde längre enl. studier.

De skriver också att Blåbären skyddar hjärnan och ev entuellt kan motverka demens. De innehåller K-vitamin som skyddar mot benskörhet och cancer.


Låter ju väldigt bra & nyttigt att äta dessa bär!!! ;)

/Jejja


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar