Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


onsdag 5 maj 2010

Jejjas KycklingPastaSås




Det här är min egen favorit-pasta-sås med kyckling.



Det här behövs:

Kycklingfileer

Gul lök

Paprika

Haricots verts (gröna bönor)

Broccoli

Creme fraiche

Timjan & Basilika buljongtärning

Salt

Svart peppar





Färsk Pasta - Fettuccine




Självklart går det att ta de grönsaker i som finns hemma i ditt kylskåpet istället! Det funkar även bra med skinka i istället för kyckling.


Gör så här:

Koka upp vattnet till pastan och koka enl anvisning på förpackningen.

Skär kycklingen i bitar och stek med salt och peppar i stekpannan. Finhacka löken och låt fräsa med. Skär paprikan i bitar och lägg ned i panna tillsammans med Haricots verts och Broccoli. Fräs ett par minuter. Häll på Creme fraiche och lägg i buljongtärning. Koka upp och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar och ev mer buljongtärning.


Ät och njut!
Vilken är din favoritPastaSås?
/Jejja







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar