Bjöd familjen på knapriga och goda Toscakakor & kaffe.
Sätt ugnen på 175 grader.
Denna sats räcker till 2 Toscakakor:
200 gr smör
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl mjölk
Smält smöret.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda samman mjölet med bakpulver & vaniljsocker. Rör ner det i smeten tillsammans med mjölken och det smälta smöret.
Häll smeten i 2 smorda & bröade formar , ca 24 cm i diameter.
Grädda kakorna i 25 minuter i nedre delen av ugnen.
Medan kakorna står i ugnen kan du förbereda glasyren.
200 gr smör
2 dl strösocker
3 msk vetemjöl
3 msk mjölk
2oo gr mandelspån
Värm ingredienserna till glasyren i en kastrull under omrörning tills det tjocknat. Det får inte koka. Fördela glasyren på kakorna.
Kakan smakade även bra efter att ha varit i frysen!
/Jejja
Världens goaste mousse! Missa inte att prova den här alla blogbesökare! Helt fantastiskt god
SvaraRadera