Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


lördag 8 maj 2010

Toscakaka


Bjöd familjen på knapriga och goda Toscakakor & kaffe.


Sätt ugnen på 175 grader.


Denna sats räcker till 2 Toscakakor:
200 gr smör
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl mjölk


Smält smöret.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda samman mjölet med bakpulver & vaniljsocker. Rör ner det i smeten tillsammans med mjölken och det smälta smöret.
Häll smeten i 2 smorda & bröade formar , ca 24 cm i diameter.

Grädda kakorna i 25 minuter i nedre delen av ugnen.


Medan kakorna står i ugnen kan du förbereda glasyren.

Toscaglasyr:
200 gr smör
2 dl strösocker
3 msk vetemjöl
3 msk mjölk
2oo gr mandelspån


Värm ingredienserna till glasyren i en kastrull under omrörning tills det tjocknat. Det får inte koka. Fördela glasyren på kakorna.



Grädda i övre delen av ugnen i ca 15 minuter.








Kakan smakade även bra efter att ha varit i frysen!







/Jejja

1 kommentar:

  1. Världens goaste mousse! Missa inte att prova den här alla blogbesökare! Helt fantastiskt god

    SvaraRadera