Hej! Att äta & laga mat är ju nödvändigt för att leva. Jag tycker om att fota, skriva, fixa med layout, samla recept, laga mat och självklart att äta!! Jag är en riktig Gotte-gris!! Så för att göra det ännu roligare så skriver jag i denna blogg.
Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!
Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.
lördag 29 maj 2010
RabarberPaj
Tjejerna i vinlotteriet fick denna RabarberPaj till kaffet. Uppskattat!
PAJDEG:
4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
100 gr smör
1 ägg
FYLLNING:
600 gr rabarber
ca 2 msk socker
100 gr mandelmassa
jag tog även på lite kanel
TILLBEHÖR:
Vaniljvisp, lättvispad grädde eller glass
*Hacka samman alla ingredieten.nser till pajdegen til en slät deg. Forma till en fyrkantig deg, lägg i plastfolie, och låt vila i kylen minst 1 timme.
*Sätt ugnen på 2oo grader. Smörj en form, ca 28 cm i diameter. Hyvla tunna skivar av degen och lägg ut i botten av formen. Lägg tillbaka degen i kylen.
*Grädda pajbotten i ca 8 minuter i nedre delen av ugnen till den fått en svagt gyllenbrun färg.
*Ansa rabarberna, skär i små bitar och strö ut i pajbotten.
*Strö socker och ev kanel över rabarberna. Hyvla över mandelmassan och den sparade halvan av degen.
*Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
Servera pajen lätt ljummen med glass, lätt vispadgrädde eller vaniljvisp!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar