Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


onsdag 26 maj 2010

RabarberPaj


Det är lyx att kunna plocka saker till matlagningen direkt från sin trädgård!
För drygt 1 vecka sedan var rabarberplantorna ca 1 dm höga för att nu ha vuxit sig enormt stora. Det är nästan så man kan se dem växa!









Jag tog bort yttersta "skalet" på Raberberna, sköljde, skivade dem och la i en form. Pudrade över lite Potatismjöl, kryddade med Socker och lite Kanel samt rev lite Mandelmassa över.










Jag kramade ihop 100 gr Smör med 1 dl Socker, 1,5 dl Vetemjöl och 1,5 dl Havregryn och smulade överst i formen.
Sedan gräddade jag pajen på 200 grader i 30 minuter.
Till pajen åt vi Vaniljvisp.






Smaskigt!!/ Jejja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar