ca 500 gr laxfilé
salt
1-2 purjolökar
2 äpplen
2½ dl mellangrädde
2 tsk fransk senap
svartpeppar
Ugnen på 225 grader.
Laxen skärs i stora bitar ca 2 x 2 cm och saltas. Purjolöken skivas. Äpplena kärnas ur och tärnas. Lägg ned detta i en ugnsform.
Blanda grädde, senap och svartpeppar och häll det i formen.
Steks i ugnen i drygt 15 minuter.
Ät ris eller potatis till. Jag skulle nog föredra potatis. Vi åt ris till och det var ok.
Hej! Att äta & laga mat är ju nödvändigt för att leva. Jag tycker om att fota, skriva, fixa med layout, samla recept, laga mat och självklart att äta!! Jag är en riktig Gotte-gris!! Så för att göra det ännu roligare så skriver jag i denna blogg.
Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!
Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar