Till SALLADEN använder jag:
Roman sallad
Blad sallad
Körsbärstomater
Rädisor
Skölj och riv salladen i mindre bitar och lägg på ett fat. Skölj och skiva tomaterna, rädisorna och rödlöken och lägg på.
Som tillbehör:
RIVEN PARMESAN OST
Bröd, Olja, Basilika, Dragon, Timjan, Oregano, Vitlök.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär Bröd, tex Rasker eller liknande, i tärningar.
Skär Bröd, tex Rasker eller liknande, i tärningar.
Blanda ihop Olja, Basilika, Dragon, Timjan, Oregano & pressad Vitlök. Blanda ihop brödet och oljan.
Rosta brödet på plåt/ugnsform i ca 7 minuter tills det är gyllenbrunt.
CAESAR-DRESSING:
1 äggula
1 msk röd- eller vitvinsvinäger
1 msk pressad citron
1 tsk ljus fransk senap
½ msk worcestershiresås eller 3 mosade sardellar
lite salt
nymald svartpeppar
ca 3 msk riven parmesanost
Lägg äggula, vinäger, citronsaft, senap, worcestershiresås/sardeller, salt, svartpeppar och pressad vitlök i en matberedare eller stavmixerskål. Blanda ihop allt.
Droppa sedan långsamt ned oljan i en tunn stråle under flitig vispning.
Smaksätt med parmesan och blanda igen. Smaka av!
Strö över riven Parmesan Ost, lägg på Krutonger och ringla över Caesar-dressing. Servera och njut!
/Jejja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar