Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


måndag 24 maj 2010

Lunch-tallrik


Till lunch i helgen gjorde jag en tallrik med lite olika små saker på: Castello - krämig Vitmögelost, Körsbärstomat, vit Sparris, Danskt Rågbröd, Gul Vattenmelon, Rökt Makrill - peppar samt vitlöks smak, Knäckebröd, Citron & Räkor.



Till detta provade jag att göra NOBISSÅS:
1 ägg
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1½ dl rapsolja ( jag använde majsolja och det funkade oxå)
salt
peppar


Lägg ned ägget i sjudande vatten och låt sjuda i 3 minuter. Spola i kallt vatten. Gröp ur det och mixa tillsammans med vinäger och senap. Tillsätt oljan i en tunn stråle under samtidig mixning och blanda till en sås. Salta och peppra.

Den var god och det är roligt med lite omväxling från ailoi.




/Jejja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar