Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


onsdag 23 februari 2011

Molues Marinières

Moules Marinières stod på menyn i helgen. Jag hade lyx och blev bjuden på denna rätt. Har inte varit så förtjust i Musslor men tyckte nu att det smakade riktigt bra. Tur att man kan ändra sig ;)




Borsta och rengör Musslorna. Tänk på att de ska stänga sig då du knackar på dem - då är de ok, annars släng dem.

Hetta upp Olja i en gryta, ca 1 dl. När oljan blivit riktigt het, lägg i musslorna.
Lägg sedan i 2 finhackade Schalottenlökar, 1 st finstrimlad Morot, 2 finhackade Vitlöksklyftor, 1 finhackad Chili samt 1 stjälk Selleri, 1 tsk Salt, 10 st hela pepparkorn, 1 lagerblad samt färska Timjan. Egentligen ska det vara Fänkål men det gick lika bra med Stjälkselleri. Häll på torrt vitt Vin, ca 4 dl. Koka på hög värme ca 7 minuter, under lock.

Häll i 4-5 dl Grädde och tillsätt ev mer vitt vin. Smaka av med salt och peppar!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar