Borsta och rengör Musslorna. Tänk på att de ska stänga sig då du knackar på dem - då är de ok, annars släng dem.
Hetta upp Olja i en gryta, ca 1 dl. När oljan blivit riktigt het, lägg i musslorna.
Lägg sedan i 2 finhackade Schalottenlökar, 1 st finstrimlad Morot, 2 finhackade Vitlöksklyftor, 1 finhackad Chili samt 1 stjälk Selleri, 1 tsk Salt, 10 st hela pepparkorn, 1 lagerblad samt färska Timjan. Egentligen ska det vara Fänkål men det gick lika bra med Stjälkselleri. Häll på torrt vitt Vin, ca 4 dl. Koka på hög värme ca 7 minuter, under lock.
Häll i 4-5 dl Grädde och tillsätt ev mer vitt vin. Smaka av med salt och peppar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar