Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


torsdag 24 februari 2011

Wienerschnitzel

Blev bjuden på en smaskig rätt häromdan.



Kalvinnanlår bankas ut i stora tunna skivor. Lägg köttet i en påse och banka ut det tex med en kastrull.



Häll Mjöl, Salt och Peppar i en form. Knäck några Ägg i en annan samt häll ut Ströröd i en tredje. Vänd köttskivorna först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Lägg de panerade schnitzlarna åt sidan och låt torka en stund.



Stek sedan schnitzlarna i smör och olja på medelvärme.



Servera dem direkt med stekt Potatis och gröna Ärtor. Garnera schnitzeln med en Citronskiva, Kapris och Ansjovisfile.








Inspirationen till denna rätt kommer från Per Morbergs - Scenen, livet och konsten att laga mat.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar