Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


söndag 27 mars 2011

Muffins, Sol & En god blandning

Vilket härligt vårväder det var igår. Några plusgrader och soligt. Tog tillfället i akt och fikade utomhus. Satte oss i en solvägg och njöt av rogivande fågelkvitter och vår-kargt-landskap. Snart börjar den häftiga omvandlingen när landskapet blir grönare och grönare, häftigt!! Vi är inte riktigt där än, brunt och beigt, är väl det som dominerar färgskalan på bilden nedan =) , förutom den blå himlen.
Muffins fanns med i fika-korgen!! & som anas i förgrunden av fotot ;)


Väl hemma igen var det dax för lunch. Kyl och frys såg ganska tomt ut vid första anblicken men jag lyckades ändå hitta ingedienser och få ihop en blandning som faktiskt blev riktigt god.



Jag använde mig av Potatis, Kyckling, Bacon, Paprika, Purjolök, StjälkSelleri, FetaOst, Pumpakärnor, Valnötter, Flytande Honung, FlingSalt, SolrosOlja, SweetChiliSås, Salt & Peppar.


































Skala Potatis, skär i mindre bitar och råstek med Salt och Peppar.


Skär Kycklingfileer i mindre bitar och stek i en annan panna med Salt och Peppar.


Klipp ner Bacon i ytterligare en panna och fräs tills det blir lätt knaprigt. Häll ut på ett papper så att de blir lite torrare.


Fräs Paprika, Purjolök och Selleri lätt. Häll sedan i Potatisen, Kyckling och Bacon, rör om och låt fräsa tilllsammans några minuter.


Stek Pumpakärnor och Valnötter lätt i SolrosOlja, lite flytande honung och Flingsalt. Häll upp i en skål.






Toppa Potatis/Kyklingblandningen med tärnad FetaOst och Pumpakärnor/Valnötter samt häll en klick SweetChiliSås bredvid.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar