Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


tisdag 29 mars 2011

Sweet & Sour

Letade i gamla kokböcker och hittade denna rätt i boken "Ät dig slank" - det nya sunda köket (Bonnier I Form). Kul att prova en variant av sötsursås.














Till ca 2 pers


250 gr strimlat kött (fläsk, kyckling eller kalkon)


Olja till stekning


2 pressade Vitlöksklyftor


2 cm finhackad, färsk Ingefära


färsk, hackad Röd chili - efter egen smak


1 gul Lök i strimlor


1 Morot i smala stavar


50 gr Svamp eller Zucchini


1 bunt Salladslök i fina strimlor


1-2 msk flytande Honung


½ dl Vinäger


2 msk Soja- eller Ostronsås


1 tsk Majsstärkelse utrörd i vatten


Ev färsk Basilika eller Koriander


Jasminris



Bryn köttet i pannan.


Ta upp köttet. Fräs Vitlök, Ingefära och Chili. Tillsätt, allteftersom, Lök, Morot, Svamp (Zucchini) och Salladslök.


Blanda Honung, Vinäger och Soja med 1 dl Vatten.


Lägg tillbaka köttet i pannan tillsammans med grönsakerna. Häll över den sötsura såsen. Red med majsstärkelsen och låt puttra ett par minuter.


Smaka av med Peppar och Soja samt toppa med Basilika eller Koriander.





Smakade riktigt gott och gick bra att äta med pinnar!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar