Letade i gamla kokböcker och hittade denna rätt i boken "Ät dig slank" - det nya sunda köket (Bonnier I Form). Kul att prova en variant av sötsursås.
250 gr strimlat kött (fläsk, kyckling eller kalkon)
Olja till stekning
2 pressade Vitlöksklyftor
2 cm finhackad, färsk Ingefära
färsk, hackad Röd chili - efter egen smak
1 gul Lök i strimlor
1 Morot i smala stavar
50 gr Svamp eller Zucchini
1 bunt Salladslök i fina strimlor
1-2 msk flytande Honung
½ dl Vinäger
2 msk Soja- eller Ostronsås
1 tsk Majsstärkelse utrörd i vatten
Ev färsk Basilika eller Koriander
Jasminris
Bryn köttet i pannan.
Ta upp köttet. Fräs Vitlök, Ingefära och Chili. Tillsätt, allteftersom, Lök, Morot, Svamp (Zucchini) och Salladslök.
Blanda Honung, Vinäger och Soja med 1 dl Vatten.
Lägg tillbaka köttet i pannan tillsammans med grönsakerna. Häll över den sötsura såsen. Red med majsstärkelsen och låt puttra ett par minuter.
Smaka av med Peppar och Soja samt toppa med Basilika eller Koriander.
Smakade riktigt gott och gick bra att äta med pinnar!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar