150 gr Smör
1 Citron 2 Ägg
2,5 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1,5 dl Vetemjöl
Florsocker
Glass eller Vispgrädde
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Tvätt och torka Citronen. Riv av det yttersta av citronskalet.
Dela Citronen på mitten och pressa ur saften ev med en citruspress.
Vispa Ägg & Socker fluffigt i en bunke.
Tillsätt vaniljsocker, rivet citronskal och citronsaft. Blanda till en jämn smet, använd gärna elvispen.
Häll i det smälta Smöret och Vetemjölet och blanda till en jämn smet. Vispa endast lätt.
Smörj en form ( 20 cm i diameter) och häll i smeten. Ställ kakan i ugnen i ca 35 minuter på 150 grader.
Servera kakan då den svalnat.
Pudra florsocker över vid servering. Vaniljglass eller Vipgrädde passar gott till!!
Hoppas du njutit i vårsolen idag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar