Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


söndag 6 mars 2011

AnanasPaj

Här hemma blev det lång-frukost till Vasaloppet. Startade med macka - ägg, majonnäs, kaviar och tomat eller skinka, senap, ost och tomat - till juice och kaffe.












Sedan fortsatte frosseriet med en smaskig AnanasPaj. Super god!!!










Rör ihop 150 gr Smör, 1 dl Socker, 3 dl Vetemjöl och 1 tsk Bakpulver i matberedare eller för hand. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i dameter).
Rör ihop 1 Ägg, 2 dl Creme fraiche, 1 dl Socker och 1 tsk Vaniljsocker. Blanda i ca 500 gr krossad Ananas.

Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 40 minuter på 175 grader.










Passar bra att servera tillsammans med en klick vaniljglass!!




Sen var det dax att ge sig ut i det underbart soliga och våriga vädret!!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar