Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


tisdag 5 april 2011

God Mat & SPA

Jag och en kompis har en tradition att åka på Spa varje vår. När man är vårtrött, blek och går på sparlåga då är det dags. Vi har provat olika Spa varje år. Denna gång åkte vi till ett Spa i Ellös på Orust. Det kan varmt rekommenderas. Lugnt och mysigt och trevlig personal. I Spa avdelningen fanns bubbelpool, varmvattenspool, simbassäng, kallvattenstunnor, torrbastu, ångbastu, infrabastu (45grader), ångbastu med dusch, kallvattenshink/dusch, tillgång till fotbad och tvagning samt massagestolar. Möjlighet fanns oxå att bada i enmans-varmvattenstunna utomhus samt att få någon behandling, bla massage eller mjuka fötter =) bara för att nämna någon av dem. Självklart åt vi en massa god mat oxå !! Fin dukning mötte oss vid middagen på kvällen.
Förrätten - "Sjögräs", sallad med asiatisk smak, skulle tippa på något liknande fisksås samt sesamfrö. Marnerad räkor med apelsin. Pilgrimsmussla med citron.
Huvudrätten - Sechuanpeppartsekt oxfile, potatiskaka med chevreost samt grillad tomat. Köttet var riktigt mört och gott kryddat.
Nygjort kaffe. När timglaset runnit ned var det dags att pressa ned och servera kaffet.
Efterrätten - Citron- & marängpaj.
Till lunchen fanns det grönsaker, lite smått och gott, sill och lax att äta som förrätt.


Lunchen bestod av örtbakad torskrygg med krossad potatis och Balsamicosås samt bönor.
Lunchen och SPAvistelsen avslutade med Turkisk Yoghurt med honung toppad med persika. Ovanpå lite musli liknande crunch, troligen ugnstorkat med socker.


Missade tyvärr ta bild på frukosten som också var riktigt god. Älskar hotell-frukostar!!!


Jag åkte hem avslappnad och mätt ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar