En kompis bjöd på denna gryta för ett tag sedan. Supergod tyckte jag så nu var det dags att prova själv. Fick receptet och lite tips från henne och la till och drog ifrån efter eget tycke av vissa ingredienser.
Denna rätt ska man helst göra flera timmar i förväg eller någon dag innan den skall ätas för bästa smak. Jag tillagade den idag men den hann ändå koka drygt ett par timmar och stå till sig ytterligare någon. Den blev till en sen Söndagsmiddag. Till åt vi potatis.
drygt 1 kg Högrev
2 Morötter
2 Gula lökar
Salt
Peppar
3 msk Mjöl
6 dl Rött vin
2 msk Tomatpure
finklippt färsk Timjan
1 lagerblad
3 Vitlöksklyftor
½ Spansk röd peppar
1 st Zucchini
knappt 1 Paprika
Ca 8 st Pärllök
Salt
Peppar
Soja Några droppar Tabasco
Skär Köttet i mindre bitar, stek lite i taget i panna och lägg sedan över i en gryta. Skala Morötter och skär i tjocka slantar. Skär Löken i mindre bitar. Fräs Morötter och Lök något och lägg sedan över dem i grytan. Salta och Peppra.
Häll på Vin, Buljong, Tomatpure, Timjan, Lagerblad, Vitlöksklyftor och Spansk röd peppar.
Låt det puttra i drygt 1,5 timme.
Skala och koka Potatis.
Fräs Pärllöken i smör, häll på lite vatten och låt koka.
Lägg ned Pärllöken, Bacon, Zucchini och Paprika i grytan. Låt puttra några minuter.
Smaka av med Salt och Peppar samt ev Soja och Tabasco.
Hoppas du haft en skön helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar