Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


tisdag 12 april 2011

Oxfile med Potatisgratäng...


... är ju bara så gott.



Oxfilen tillagades i ugn på 125 grader upp till 62 grader. Den fick sedan vila inlindad i folie medan potatisgratängen blev klar. Jag tycker den blev alldeles lagom rosa och perfekt mör.


I Potatisgratängen hade vi Purjolök, Vitlök, Salt och Peppar som vi varvade med potatisen. Över hällde vi massor av Grädde. MMmmm ... Gratängen gräddades på 200 grader i 55-60 minuter.


Vi latade oss och köpte bearnaisesås, en vanlig och en chili, att ha till.


Mozarella och Tomat varvades på en tallrik. Lite olivolja ringlades ovanpå och hackad Basilika ströddes på toppen. Saltade och pepprade även.



Till detta en sallad: Toscansk salladsblandning, Sugar snaps, Avocado, Paprika och Rädisa.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar