Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


onsdag 20 april 2011

Skink- & ÄdelostPaj


Visst är det gott med paj. Perfekt att lägga i det man har hemma i kyl och skåp eller är sugen på för dagen. Här kommer nästa Paj i miniserien, en Skink- & Ädelostpaj med spenat. Smakrik och god.

Pajdeg:
125 gr Smör
3 dl Vetemjöl
2 msk Vatten

Fyllning:
250 gr djupfryst Spenat
3 dl Purjolök i strimlor
1 msk Smör
ca 100 gr Ädelost
150-200 gr rökt strimlad Skinka
3 Ägg
2½ dl Mjölk
1 tsk Salt
½ tsk malen Svartpeppar
½ tsk riven Muskotnöt





Sätt ugnen på 225 grader.

Arbeta ihop Smör i bitar med mjölet. Tillsätt vatten och knåda till en deg. Tryck ut degen i en form, nagga med en gaffel och låt vila i kylen ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i ca 10-12 minuter på 225 grader.

Sänk ugnen till 175 grader.

Fräs Purjolöken några minuter i smör. Hacka spenaten grovt.

Fördela Purjolöken, Skinka och Spenat i pajskalet och smula Ädelosten över.

Vispa ihop Ägg, Mjölk, Salt, Peppar och riven Muskot. Häll smeten över pajen.

Grädda pajen i 30 minuter i nedre delen av ugnen eller tills äggsmeten stannat.

Servera pajen varm eller kall.



Påsken närmar sig!! Vad hamnar på bordet hos er under helgen??

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar