Visst är det gott med paj. Perfekt att lägga i det man har hemma i kyl och skåp eller är sugen på för dagen. Här kommer nästa Paj i miniserien, en Skink- & Ädelostpaj med spenat. Smakrik och god.
Pajdeg:
125 gr Smör
3 dl Vetemjöl
2 msk Vatten
Fyllning:
250 gr djupfryst Spenat
3 dl Purjolök i strimlor
1 msk Smör
ca 100 gr Ädelost
150-200 gr rökt strimlad Skinka
3 Ägg
2½ dl Mjölk
1 tsk Salt
½ tsk malen Svartpeppar
½ tsk riven Muskotnöt
Sätt ugnen på 225 grader.
Arbeta ihop Smör i bitar med mjölet. Tillsätt vatten och knåda till en deg. Tryck ut degen i en form, nagga med en gaffel och låt vila i kylen ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i ca 10-12 minuter på 225 grader.
Sänk ugnen till 175 grader.
Fräs Purjolöken några minuter i smör. Hacka spenaten grovt.
Fördela Purjolöken, Skinka och Spenat i pajskalet och smula Ädelosten över.
Vispa ihop Ägg, Mjölk, Salt, Peppar och riven Muskot. Häll smeten över pajen.
Grädda pajen i 30 minuter i nedre delen av ugnen eller tills äggsmeten stannat.
Servera pajen varm eller kall.
Påsken närmar sig!! Vad hamnar på bordet hos er under helgen??
Kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar